Ambassade van België in Congo-Brazzaville
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

 
Openbare raadpleging

De Europese Commissie heeft besloten een openbare raadpleging te starten over het vooruitzicht van de digitalisering van de visumprocedure (E-visa) en over de oprichting van een EU-portaalsite voor online visumaanvragen, gericht op volgende doelgroepen: de reisindustrie, Europese agentschappen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met het visumbeleid van de EU, visumaanvragers en het grote publiek. Lees verder...

 

Kort verblijf (minder dan 90 dagen)

In de Republiek Congo is het de Franse ambassade die visumaanvragen voor kort verblijf voor België (en andere Europese landen) behandelt en namens België afgeeft.

Deze visumaanvragen worden verwerkt door de visumdienst van de Franse ambassade in Brazzaville (gewone verblijfplaats in de departementen Brazzaville, Pool, Plateaux, Cuvette, Cuvette-Ouest, Sangha, Likouala) en door het Consulaat-Generaal van Frankrijk in Pointe-Noire (gewone verblijfplaats in de departementen: Pointe-Noire, Kouilou, Niari, Bouenza, Lékoumou), de enigen die bevoegd zijn om visumbeslissingen te nemen.

Om informatie te krijgen, uw dossier voor te bereiden en in te dienen of uw verzoek te volgen, logt u in op France-visa.
 

Lang verblijf (meer dan 90 dagen)

Aanvragen voor een visum voor verblijf van langere duur voor België worden behandeld door de Belgische Ambassade in Kinshasa en ingediend bij het Europees Visumcentrum (CEV) in Kinshasa. Het is belangrijk om vooraf de CEV-site te raadplegen, zeker gezien de ontwikkelingen die verband houden met de wereldwijde Covid-19-pandemie.

Het is belangrijk dat de documenten voorzien zijn van de vereiste legalisaties. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met het ereconsulaat zodra men het dossier begint voor te bereiden.